Villa Bella Vista in Nesselande (Nederland)

(ontwerp in samenwerking met dhr. K. Links)

Over het karakter

Dit huis kenmerkt zich door zijn vriendelijke open karakter. Vanuit de visueel open woonkamer en keuken betreedt men via het ruime trappenhuis de verdieping. Het hoge trappenhuis heeft een gesloten buitengevel die via de daklichten mooi diffuus noorderlicht krijgt. Deze extra ruimte leent zich bij uitstek voor het exposeren van schilderijen ,foto's etc. Tevens is het een ideale speelplek voor kinderen en het houden van recepties .De verdieping wordt ontsloten met een rondloop waar teruggekeken kan worden in de vide. De ruimte op de verdieping is vrij indeelbaar met lichte scheidingswanden. Zo zijn de afmetingen van de kamers aan te passen aan de wensen van het gebruik. Zo kan deze ruimte ook prima worden ingericht als werkstudio.

De grootte van het huis kan binnen dit concept worden aangepast aan de woonwensen en de gekozen kavel.

Voor het aanleggen van een boot is voorzien in een steiger. Tevens is het mogelijk als extra optie een vrijstaand botenhuis en garage te realiseren binnen de eisen van het bestemmingsplan.

Over de oriŽntatie

Gevat tussen de schuin toelopende wanden leidt de trap met versterkt perspectief naar het raam op de eerste verdieping. Van hieruit heeft men een mooi uitzicht op de woonomgeving. De woonkamer en keuken hebben direct contact met de tuin en het water. De oriŽntatie op de zon kan goed gecombineerd worden met die van het uitzicht. De tuin kan worden ingericht met ruime zonnige terrassen.

Over de materialen

In het kort bestaan de gevels van het trappenhuis uit bakstenen. De gevels van de beganegrond en verdieping worden uitgevoerd in geÔsoleerde structurele beglazing met als mogelijk alternatief houten kozijnen met isolatie glas. In verband met de intimiteit van de verdieping zijn hier de gevels uitgevoerd met verstelbare houten- of aluminium buiten lamellen. Dezen verzorgen tevens de zonwering. De kleurstelling van het huis is aangepast aan zijn omgeving. Gedacht kan worden aan het zichtbaar houden van de naturelle kleuren van de materialen in combinatie met een kleur van de steen. In goed overleg met het architectenbureau kan samen worden gezocht naar een fraaie kleurstelling.

Kengetallen basiswoning

Vloeroppervlakte: 200 m2
Volume: 640 m3
Bouwsom excl. grond, bijkomende kosten en btw: op aanvraag