Telecombedrijf in Nieuw-Vennep

Opdrachtgever: Teleswitch

Over het karakter

De afbouw en inrichting van dit bedrijfspand is ontworpen als kantoor en magazijn voor een telecombedrijf gespecialiseerd in telefooncentrales.
In een casco opgeleverde bedrijfshal is op een speelse wijze een kantoor van twee lagen ingebouwd.
Een kwart ronde glazen gevel vormt de scheiding tussen het kantoor en het magazijn.
De transparante huid van deze pui laat de doorsnede van het bedrijf zien. Via een moderne open trap komt men op de bovenetage; Van hieruit is er zicht op het magazijn en omgekeerd. De kromming van de gevel is afgestemd op de draaicirkel van de vorkheftruck, zodat men goed kan laden en lossen.

Over de oriŰntatie

In de gevel zijn de nodige ramen ontworpen zodat er tevens zicht is op de omgeving; Waar dit niet mogelijk was, zijn dakkoepels geplaatst om het daglicht toe te laten.

Over de materialen en installaties

Fundering: betonnen balken en heipalen
Vloer: ge´soleerde betonvloer; in kantoor natuursteen en tapijt; in magazijn gevlinderd
Gevels: ge´soleerde stalen binnendozen met zilveren aluminium profielplaten op rode baksteenplint
Dak: platdak van stalen profielplaten met isolatie en bitumendakbedekking
Kozijnen: meranti geschilderd
Wandafwerking: gipsplaten met pleister
Verwarming: design radiatoren
Bijzonderheid:
* binnenpui volledig glas (brandwerend)
* stalen trap met natuursteen treden
* systeemplafond met onzichtbaar ophangsysteem

Kengetallen

Vloeroppervlakten:
* kantoor : 162 m2
* magazijn 243 m2
Volume: 1944 m3

Bouwsom excl. bijkomende kosten en btw: op aanvraag